Výroční zpráva o činnosti MH v roce 2017

27.08.2018 15:59

Zpráva o činnosti kolektivu MH

 

            V současné době máme kolektivu mládeže SDH Bedřichov 29 mladých hasičů ve věku od 7 do 16 let (mladší, starší a dorost).  

 

Činnost v roce 2017

 

Během zimy  jsme s dětmi splnili  Odznaky odbornosti(preventista a preventista junior). Dále jsme se s dětmi zúčastnili Akce „Čistá Vysočina“, při které jsme vyčistili Horniskou naučnou stezku. Akce byla fajn, i když nám nepřálo počasí, ale i tak jsme si ji užili. Dále  někteří z nás vytvořili práce do soutěže PO očima dětí.

 

Na jaře proběhlo vyhodnocení soutěže PO očima dětí. V kategorii DT-I počítačové prezentace zvítězila se svojí prací „Moderní hasební prostředky“ dvojice Standa Barták a Filip Nečada. Na krásném druhém místě potom  skončil David Volf(téma práce -Velké požáry v minulosti). Všichni postoupili do krajského kola konaného v Přibyslavi. Tam se umístil David Volf se svojí prací na skvělém druhém místě.

                               

Od dubna jsme se začali připravovat na květnové okresní kolo hry Plamen kategorie starší, mladší a dorostu. Obě tyto soutěže byli pro nás nakonec velice úspěšné. Nejprve nás čekalo okresní kolo dorostu, letos jsme měli tři zástupce, a to Ondru Myšku (kategorie dorost starší) a Michala Froldu a Matěje Pešku(kategorie dorost střední). Kluci se v soutěží nestratili a vybojovali dvě první místa (M.Frolda a O.Myška) a jedno druhé místo(M.Peška).Všichni si tak vybojoval postup na krajské kolo do Velkého Meziříčí. Tam nakonec dorazil jen M.Frolda a umístil se na krásném sedmém místě.

 

Na okresním kole hry Plamen – Meziříčko, se mladí hasiči v kategorii mladší celkově umístili na třetím místě a v kategorii starší na devátém místě.  Děti se hodně snažili, tak snad se bude starším dařit příští rok lépe.

 

Od června jsme se  potom pravidelně zúčastňovali Okresní ligy MH v PÚ, letos bylo OSH naplánováno celkem 9 soutěží (kategorie mladší a starší).

 

V červnu jsme se dětmi ještě zúčastnili, zajímavé akce a to, Olympijského běhu, který proběhl na Heulose. Jednalo se o běžeckou akci, která proběhla v celé ČR, a to tak, že v daný čas v jediný okamžik vyběhlo na různých místech přes 50 tisíc běžců. Šlo především o  podporu charitativní činnosti Olympijské nadace. Další červnovou akcí bylo pozvání od SDH Velký Beranov na Dětský den, akce proběhla za krásného počasí a navíc jsme ještě přispěli během dlouhým 4 km dětskému oddělní Jihlavské nemocnice. Pak už nás čekaly tolik  vytoužené prázdniny.

 

Na konec prázdnin, poslední srpnovou sobotu, byl naplánován tzv. „Nejsilnější mladý hasič“, soutěž která napodobuje dospěláckou soutěž TFA. Vybrané děti se poctivě připravovali celý poslední prázdninový týden, a příprava se jim vyplatila.  V kategorii chlapci 10 -12 let jsme sestavili družstvo ve složení  Dan  ŠIRMER, Jakub LNĚNIČKA a Jakub BARTÁK. Kluci dokázali v této kategorii zvítězit jako družstvo, a navíc ještě Dan zvítězil v kategorii jednotlivců a Kuba L. byl těsně druhý, Kuba B. potom pátý.  V kategorii chlapci 13-15 let jsme měli jen dva zástupce Standu Bartáka (6.místo) a Filipa Nečadu (4.místo), spolu potom za družstvo získali skvělé třetí místo(doplněni byli o M. Svačinu ze Staré Říše).

Na podzim nás čekaly poslední čtyři kola okresní ligy v PÚ. V celkovém hodnocení skončili děti v kategorii mladší na sedmém místě a v kategorii starší družstvo „A“  na 7.místě a družstvo starší „B“ na čtrnáctém místě.

 

 V říjnu nás ještě čekal ZPV v  Mrákotíně, jako první disciplína hry Plamen ročníku 2017-2018.  Letos se nám podařilo sestavit jedno družstvo v kategorii mladší (3.místo) a tři  družstva v kategorii starší (3. a 9.místo, hlídka C závod nedokončila). V kategorii dorostu –starší vyběhl na trať  Michal Frolda (1. místo) a v kategorii dorost střední – Pepa Vrátil(5.místo) a David Volf(3.místo).

           

V listopadu jsme se ještě zúčastnili akce pořádné městskou knihovnou Jihlava-pobočka Horní Kosov, a to akce pod názvem „Hasiči čtou dětem“. Jednalo se o společnou akci dětí, jejich rodičů a hasičů. Během odpoledne jsme přítomným představili naši činnost, techniku a pro nejmenší jsme přečetli hasičské pohádky. Akce byla velice pěkná.

 

Na závěr mi dovolte, abych poděkovala všem, kteří pomáhali při práci s dětmi. Děkuji za poskytnutí techniky na převoz materiálu a za poskytnutí vozidla z SDH Heroltice na převoz mladých hasičů na jednotlivé závody.

Míšovi, Petrovi a Standovi za to, že s námi absolvovali všechny závody a akce, protože bez nich by to moc dobře nešlo.

Nerada bych na někoho zapomněla, tak prostě VELKÉ DÍKY všem. Myslím, že děti nám to vracejí svými výsledky.

           

Gabriela BARTÁKOVÁ